Oogfonds

20-20-2, daar red je je ogen mee!

Kinderen besteden vele uren per dag aan het turen op hun smartphone. En dat is heel slecht voor de ontwikkeling van hun ogen. Want langdurig schermturen is wereldwijd de nummer 1-oorzaak van bijziendheid bij kinderen. En bijziendheid kan op latere leeftijd tot grote zichtproblemen en zelfs blindheid leiden.

Maar hoe krijg je kinderen weg van hun schermen? Dat is natuurlijk vrijwel kansloos. Maar we kunnen kinderen wel een hulpmiddel aanreiken, waarmee ze automatisch hun ogen beschermen. En dat is de 20-20-2-regel. Na elke 20 minuten schermkijken, even 20 seconden wegkijken in de verte. En als je het helemaal goed wilt doen: 2 uur per dag buiten spelen. Maar laten we eens beginnen met die 20 seconden wegkijken in de verte. We schakelden een brede mix van TikTok-influencers in. Zij lieten in leuke filmpjes hun volgers zien wat ze in 20 seconden wegkijken konden doen. Netto ca. 1,5 miljoen kinderen bereikt met hun filmpjes en adviezen. ‘20-20-2, daar red je je ogen mee!’

Tiny habits
Nieuwe gewoontes aanleren is moeilijk. En gaat niet vanzelf. Het kan helpen om de éérste stap van een nieuwe gewoonte klein te maken: een tiny habit. Dus in plaats van meteen te verwachten dat kinderen ook meteen elke dag 2 uur buitenspelen, houden we de verwachting klein. Begin eerst met wegkijken!
Fluency
Ons brein vindt het fijn als iets rijmt. Dan verwerken we het een stuk makkelijker! En hoe makkelijker we iets kunnen verwerken ‒ wat ook wel fluency wordt genoemd ‒ hoe eerder we het geloven. Als we een rijm vaker zien, onthouden we het ook nog eens beter. Zo blijft deze slogan lekker hangen!

Klant

Oogfonds

Diensten

TikTok-campagne