Hartstichting

Luister naar je hart

In Nederland leven zo’n 130.000 mensen met hartfalen. Een sluipende ziekte, die in veel gevallen begint met vage klachten. Sneller moe worden dan normaal, onrustig slapen door kortademigheid of ’s nachts vaker moeten plassen. De klachten zijn vaag en komen langzaam. Met name oudere mensen (63+) zullen deze klachten vaak wijten aan hun oplopende leeftijd (‘dat hoort er nou eenmaal bij’). Echter, deze klachten zijn niet normaal, want kunnen duiden op hartfalen. Met de juiste en tijdige (!) behandeling kunnen de klachten worden verminderd.

Daarom mochten wij voor de Hartstichting een campagne maken om hartfalen in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen.

Een 360° – gedragsveranderingscampagne , opgebouwd rond een handige ‘ zelfcheck ’ , die degenen met vage klachten snel inzicht geeft of het verstandig is om met deze klachten naar de huisarts te gaan.

Klant

Hartstichting

Diensten

360°-campagne
Autoriteit en social proof

Niet iedereen gaat even gemakkelijk naar de huisarts. Daarom hebben we onderzocht wat het meest effectief mensen aanspoort. Bezoeken mensen eerder de huisarts wanneer een arts zegt dat het verstandig is, of wanneer een hartfalen patiënt het goede gedrag laat zien? De eerste scoorde nét even beter.

Meer lezen over autoriteit en social proof? Hier vind je onze whitepapers erover.

Boosting

Hoe weet je nu of het verstandig is om even langs te gaan bij de huisarts? We gaven lezers handvatten mee om zelf thuis antwoord te kunnen geven op die vraag. En we maakten inzichtelijk wat ze kunnen verwachten als ze naar de huisarts gaan met vage klachten die kunnen duiden op hartfalen. Om zo angst weg te nemen.

Meer weten over nudging en boosting? Lees dan onze whitepaper hierover.

Barrières verhelpen

Weten dat het verstandig is om naar de huisarts te gaan betekent niet dat mensen daadwerkelijk gaan; het gedrag kan nog door een hoop barrières worden tegengehouden. Neemt de huisarts me wel serieus? Wat nou als het toch niets is? Door deze barrières te tackelen, maken we het gewenste gedrag waarschijnlijker.