MENU

Fattoria La Vialla!

Gisteren lag een zwaar gewichtig pakket in m’n brievenbus: de catalogus van Fattoria La Vialla. Een supersterk staaltje gepersonaliseerde fysieke follow-up. Online aangevraagd, offline bezorgd. Een prachtig storytelling concept, over een boerderij ergens in Toscane, alwaar de lekkerste landbouwproducten op ambachtelijke wijze gemaakt worden. Wijnen, kazen, sauzen, pasta’s, worsten, olijfoliën, dolces, you name it!

fattoria-la-vialla-768x1024Je krijgt op slag honger en dorst tegelijk. Toch blijft er wel iets knagen. Zo van: hoe kan zo’n boerderijtje ergens in de laars zo’n markt en clientèle opbouwen in meerdere landen, hoe krijg je je locale productie opgeschaald naar dat niveau? En dan dat ruim 150 pagina’s dikke La Vialla boek, in handgeschreven typeface in expres net niet helemaal vlekkeloos Nederlands, hoe kan dat?

Hier moet op z’n minst een bedrijfskundige aan te pas zijn gekomen, die (na maanden van zeer gedegen rekenwerk) op voldoende = onzichtbare afstand van de boerderij in moderne wijn/worst/kaas/meel/olie-fabrieken alle producten efficiënt op grote hoeveelheden laat produceren. En een storytellendereclamemooimaker die het boerderijverhaal creëerde. En vervolgens streng bewaakt.

Mijn wenkbrauwen gaan inmiddels toch een beetje omhoog. Dit kan nooit zo klein en ambachtelijk zijn als Fattoria la Vialla zich voordoet. Word ik niet een heel klein beetje voor de gek gehouden? Blijkt Fattoria la Vialla eigenlijk Fabricca la Vialla? Tja, the proof of the pudding is in the eating (& drinking), dus wat vinden we dan van die producten zelf, want daar draait het toch allemaal om? Nou, een tijdje terug twee van hun rode wijnen geproefd. En die waren in een woord: heerlijk! En reuze betaalbaar ook. Dit weekend de bestelkaart maar eens invullen.

Comments are closed.